Garnalenvisser Bakker

folderthumb folderimage Willem Bakker-02 Willem Bakker gaat zelf ook met twee manden op de juk naar zijn kokerij toe. Op de foto Willem en Stiene Bakker. nszgarnalenvisser-05 De garnalen zijn binnen en worden los in de boot gestort. nszgarnalenvisser-01 De beroepsvisser (hier Willem Bakker) heeft een eigen boot, waarmee hij de Dollard op gaat. nszslikslee-07 De kleine garnalenvisser gaat met zijn slikslee naar zijn netten die hij in de geulen op de wadden heeft uitgezet. Op de foto zien we Gerard Uildriks aan het werk.
Tantie Stiene-01 Bij terugkomst moet moeder de vrouw (Stiene Bakker-Koolhof) ook helpen bij het lossen. nszgarnalenvisser-06 In de kokerij worden de garnalen gekookt voordat ze kunnen worden verkocht voor de consumptie. Vroeger kocht je enkel ongepelde garnalen. Je moest ze zelf nog pellen. nszgarnalenvisser-03 De netten worden binnengehaald, maar de sigaret blijft waar die is. nszgarnalenvisser-04 Pas in het laatste stuk van het net zit de vangst. Willem Bakker-01 Vroeger ging hij zelf naar buiten om te vissen. Nu steekt hij een handje uit om zijn zoon te helpen. Op de foto Willem Bakker en zijn vrouw Stiene - Bakker Koolhof. Stiene is 96 jaar geworden. De persoon in het midden is mogelijk Jurrie Bakker. Fam. Bakker woont bij Nieuwstatenzijl Een schuit ligt aan de wal voor de schutsluis. De personen op de schuit zijn niet bekend. De dame helemaal rechts is mogelijk Stiene Bakker. (Foto: onbekend).
nszgarnalenvisser-02 Op de Dollard worden de netten uitgezet. Nieuwstatenzijl in de jaren 1960 Op de vissersboot van Bakker. V.l.n.r. Voorste rij: mevr. Kool, Marietje Bakker, Stiene Bakker Achterst rij: ?, Jurrie Bakker, Willem Bakker. (Foto: onbekend).