DE SCHUTHOFS -3-

Christiaan (Chris) Schuthof.Riena SchuthofTalina, de zus van Chris Schuthof.In dit artikel laat ik je kennis maken met een aantal "nieuwe" familieleden. Eigenlijk zijn ze er natuurlijk altijd al geweest, maar de meeste van ons zijn ze uit het oog verloren of hebben ze nog nooit gezien. Tijd dus om eens met te kennis te maken. Alle hier genoemde personen vind je trouwens ook in de parenteel van de Schuthofs.


Allereerst hebben we daar Christiaan (Chris) Schuthof, geboren op 9 sept. 1959, als zoon van Geert Schuthof (1932) en Linie Geertsema (1936). Chris heeft nog een zus en die heet Talina. geb. op 6 febr. 1962. Chris is gehuwd met Jurriena (Riena) Brouwer, geb. 22 febr. 1964. Ze hebben samen twee zoons, Geert Hendrik (Gerard), geb. op 23 okt. 1992 en Martin, geb. op 3 sept. 1998.
Talina, de zus van Geert is alleenstaand en heeft een dochter Mellany, geb. op 11 sept. 1986. Ook heeft Talina nog een zoon gehad, Jimmy, die in 1994 op 14-jarige leeftijd is overleden (Zie [Fotoalbum] > [Documenten]).

Pia Schuthof met haar kleinkind.Vervolgens komen we bij Pia Schuthof, geb. op 30 april 1957 in Coevorden en op 22 juli 1988 getrouwd met Twan Timmermans, geb. op 19 febr. 1960. Pia is de vrouw die www.schuthof.net heeft opgezet, geassisteerd door haar man. Momenteel is zij niet actief met de site bezig, maar wil wel graag op de hoogte blijven van mijn onderzoek naar de Schuthofs. Van veel verhalen over de Schuthofs op NdV is zij de bron. Pia is de dochter van Lambertus Schuthof (1920) en Maarke Kooijman (1921). De inhoud van haar laatste mail luidt als volgt:


"Beste Harm,
Bedankt voor je mailtje! Mooie website van de nazaten De Vries! Als ik het even goed napuzzel, was jouw aangetrouwde oom Chris, een "dubbele" neef van mijn opa Jan. Dubbel, omdat niet alleen hun vaders Geert en Lambertus broers waren, maar ook de moeders Catharina en Elisabeth waren zusters.
Verder roept de naam Nanninga ook wel wat bij mij op. Het zou misschien leuk zijn om uit te puzzelen of jouw oma Geertje Nanninga familie was van Jan Nanninga (Finsterwolde, 1882). Die was getrouwd met Jantina Schuthof, een zus van mijn overgrootvader Lambertus. Op jouw website zag ik dat ook Geertje haar familie uit de omgeving Finsterwolde komt, dus er zou best verwantschap kunnen zijn. Het aardige is, dat Jantina Schuthof en Jan Nanninga een beroemde zoon kregen, namelijk Jaap Nanninga (1904 - 1962). Die was aangesloten bij de groep van Cobra-schilders (ook: Karel Appel, Corneille enz). Werk van hem hangt in het Groninger Museum.
Zelf houden wij (mijn man en ik) de website www.schuthof.net niet heel erg actief bij. Zo nu en dan komt er wat bij, de laatste tijd vooral foto's. Er blijven mensen kijken, kunnen we zien in de statistieken, ongeveer 125 unieke bezoekers per maand. Vooral als we eens een complimenteus mailtje krijgen van een 80-plusser (achter de pc!), of van een geëmigreerd familielid, dat geeft wel voldoening. Een jaar of 15 geleden wilden we er een boekje van maken, maar dat duurde zo lang, dat het inmiddels ook prima op internet kon. Dus wat dat betreft wel een prima medium voor genealogie. De kerstvakantie is een mooie gelegenheid om weer wat dingen aan te vullen of corrigeren.


De pagina's over de Schuthofjes op jouw website zijn erg leuk geworden. We zien dat je foto's uit ons album hebt gebruikt, prima uiteraard, wij zijn maar zo vrij om ook wat foto's van jou te gebruiken van de tak-Geert, daar is tot dusverre weinig van binnengekomen bij ons, dus een dankbare aanvulling!
Succes met de website. We houden elkaar op de hoogte als er wat is, toch?
groeten en de allerbeste wensen voor 2009! Pia Schuthof."
Tot zover haar mailtje.

Naar aanleiding van haar vraag over de Nanninga's van de Schuthofs en Geertje Nanninga, heb ik een en ander nagetrokken en ik heb haar daarvan het volgende verslag gestuurd:

"Je vraagt je af of mijn grootmoeder, Geertje Nanninga, geh. met Roelf Borgert de Vries, familie is van Jan Nanninga (Finsterwolde, 1882).
Ik ben eens op onderzoek uitgegaan in de parenteel die ik van de Nanninga's heb en wat blijkt ..... Er is dus inderdaad een verband!
'Jouw' Jan Nanninga (1882), geh. met Jantina Lammerdina Schuthof is de zoon van Jacob Nanninga (1856) en Trijntje Wanmaker.
Deze Jacob (1856) is de zoon van Nanno Wubbes Nanninga (1816) en Geertje Jans Kamer (1821).
Geertje Nanninga (1883), mijn grootmoeder is de dochter van Geert Nanninga (1862) en Moetje Kiewiet (1864).
Deze Geert (1862) is de zoon van Nanno Wubbes Nanninga (1816) en Geertje Jans Kamer (1821).
'Jouw' Jacob en Geert Nanninga (mijn overgrootvader) zijn broers".

Tot slot is er nog een derde Chris(tian) is het spel. Hij noemt zich "Chris uut Grunn", omdat hij in de stad Groningen woont. Zij volledige naam is Christian Maria (Chris) Schuthof, geb. op 9 nov. 1946, de zoon van Christian (Chris) Schutof (1904) en Maria Christina Weessies (1907) en kleinzoon van Lambertus Schuthof (1872) en Elizabeth Schäfer (1872). Deze Chris is gehuwd met Martje (Matty) Busscher, geb. op 26 maart 1971. Ze hebben twee zoons, Christiaan Derrick (1971) en Martin Johan (1972). Die eerste zoon heeft de brood- en banketbakkerij op Schiermonnikoog (Zie: De Schuthofs [II]. Chris is ongeveer een jaar bezig met de genealogie en brengt een deel van zijn vrije tijd door op het Groninger Archief. We zijn bezig gegevens over de Schuthofs uit te wisselen en houden elkaar op de hoogte van de ontwikkelingen.


Uitgewerkt door ©Harm Hillinga, jan. 2009.
Correcties en aanvullingen worden op prijs gesteld.

Menu Genealogie.Homepage0