Genealogie van NazatenDeVries en anderen
Johanna Tiddes Hagenius
Johanna Tiddes Hagenius.

tr. none
met

Hendrik Woldhoorn (Ook: Wolthoorn).

Uit deze relatie een zoon:

 naamgeb.plaatsovl.plaatsoudrelatiekinderen
Tiddo*1836 Winschoten [Gr] †1919 Winschoten [Gr] 83


Johanna van der Aa Van Randeronde
Johanna van der Aa Van Randeronde, geb. in 1435, ovl. (ongeveer 58 jaar oud) in 1493.

relatie
met

Willem van Merode, zn. van Richalt van Merode en Beatrix van Petershem, geb. in 1420, ovl. (ongeveer 63 jaar oud) op zondag 25 nov 1483.

Uit deze relatie een dochter:

 naamgeb.plaatsovl.plaatsoudrelatiekinderen
Beatrix*1460  †1500  40


Johanna Wendelina Hillinga
in
Genealogie van Godde Hilling.
Parenteel van Godde Hilling.

Johanna Wendelina Hillinga, geb. te Winschoten [Gr] in dec 1848, Overlijdens aangifte op dinsdag 12 jun 18491, ovl. (6 maanden oud) te Winschoten [Gr] op dinsdag 12 jun 1849 Overleden leeftijd: 7 maand1.



Bronnen:
1.Genlias, Burgerlijke stand. Aktenummer: 35, gem. Winschoten., S206
2.BS Huwelijksregister Winschoten, RHC GA, GA Groningen (woensdag 24 aug 1870 akte 30)
3.Genlias., S50
4.Burgerlijke stand (Genlias): Groninger Archieven, aktenummer 36., S90
5.Burgerlijke stand (Genlias): Groninger Archieven, aktenummer 8., S80
6.Genlias, Burg. stand; Gron. Arch.; akte nr. 23, gem. Winschoten., S253


Johanna Wilhelmina Sickinghe
in
Genealogie van Reint Alberda.
Parenteel van Abel Tamminga.
Parenteel van Hendrik Clant.
Parenteel van Hendrina (Hendrikje) Hiddingh.
Parenteel van Johan Rengers.
Parenteel van Lubbert Lewe.
Parenteel van Reint Alberda.
Parenteel van Rypert Ripperda.
Parenteel van Tyacko Tiddinga.

Johanna Wilhelmina Sickinghe, geb. te Martinikerk te Groningen op zondag 5 mrt 1786, titel.


Johanna Wilhelmina Alberda Van Ekenstein
in
Genealogie van Reint Alberda.
Parenteel van Abel Tamminga.
Parenteel van Hendrik Clant.
Parenteel van Johan Rengers.
Parenteel van Lubbert Lewe.
Parenteel van Reint Alberda.
Parenteel van Rypert Ripperda.
Parenteel van Tyacko Tiddinga.

Johanna Wilhelmina Alberda (A.) Van Ekenstein.



Bronnen:
1.Het Verhaal van Groningen, Verh Gron
2.Parlementair Documentatie Centrum (PDC UL) v.D. Universiteit te Leiden, PDC UL


Johanna Willemina Tamminga
in
Genealogie van Lubbert Lewe.
Parenteel van Abel Tamminga.
Parenteel van Hendrik Clant.
Parenteel van Lubbert Lewe.
Parenteel van Rypert Ripperda.

Johanna Willemina Tamminga, geb. te Groningen [Gr] op zondag 6 jul 1687, ovl. (41 jaar oud) te Groningen [Gr] op dinsdag 1 mrt 1729, begr. te Groningen, Martinikerk.

otr. (beiden 25 jaar oud) te Groningen [Gr] op zaterdag 17 jun 1713
met

Onno (I) Sickinghe, zn. van Feyo (IV) Sickinghe en Elisabeth Tamminga, geb. te Groningen [Gr] op dinsdag 24 feb 1688, Rentmeester van de stadsvenen, Burgemeester van de stad Groningen, Raadsheer in het gerechtshof van het gewest Groningen in 1721, ovl. (68 jaar oud) te Groningen [Gr] op woensdag 25 aug 1756, begr. te Martinikerk te Groningen.

Uit deze relatie een zoon:

 naamgeb.plaatsovl.plaatsoudrelatiekinderen
Feyo (V)*1718 Groningen [Gr] †1748 Groningen [Gr] 30


Christine Elisabeth van Cronström
in
Genealogie van Lubbert Lewe.
Genealogie van Volkier van Echten.
Parenteel van Abel Tamminga.
Parenteel van Hendrik Clant.
Parenteel van Lubbert Lewe.
Parenteel van Rypert Ripperda.
Parenteel van Volkier van Echten.

Christine Elisabeth van Cronström1, ovl. te Oosterwijk [Ge] op zaterdag 17 jun 17191, begr. 1.

otr. te Ruinen [Dr] op zondag 24 apr 1718, kerk.huw. (Johan IV 37 jaar oud) in mei 1718
met

Johan IV (Jan) Heer van Echten1,2, zn. van Roelof IV Heer van Echten en Johanna van Hardenbroek, geb. te Echten [Dr]1 op Huize Echten op maandag 8 jul 16801, ged. te Echten [Dr] op donderdag 11 jul 1680, 2, gouverneur te Menen [Wv, Bel], baron te Echten [Dr]2, Luitenant te paard op dinsdag 11 mrt 1704, ritmeester op dinsdag 10 mrt 1705, kolonel op dinsdag 20 mrt 1714, brigadier in 1729, generaal majoor op dinsdag 26 jun 1742, luitenant-generaal op dinsdag 20 nov 1742, ovl. (76 jaar oud) te Echten [Dr]1 op Huize Echten op zondag 27 feb 17571, begr. te Hoogeveen [Dr]1 op vrijdag 11 mrt 17571, tr. (2) met Wendeline Cornera Lewe van Aduard1. Uit dit huwelijk 2 kinderen, tr. (3) met Aldegonda Suzanna van Hearsolte1,2. Uit dit huwelijk 12 kinderen.

 



Aantekeningen bij Johan IV Heer van Echten.


Johan van Echten (1680-1757).


Overwoekerde grafkelder van de Van Echtens. Foto: Jan Pol.
Een aantal leden van het geslacht Van Echten zijn begraven in de kerk te Hoogeveen. Later werden al deze graven geruimd en ondergebracht in een grafkelder op het kerkhof, waarvan alleen een verhoging op het kerkhof resteert, geheel overwoekerd door beplanting. De wortels van de grote bomen die er nu op staat zullen in de loop der jaren hun verwoestend werk wel hebben gedaan.

Uit dit huwelijk een dochter:

 naamgeb.plaatsovl.plaatsoudrelatiekinderen
Barones Anna Christina*1719 Oosterwijk [Ge] †1785 Zandeweer [Gr] 65



Bronnen:
1.Inventaris v.D. archieven v.H. Huis te Echten e.D. Alg. Comp. etc, Boek, Mr. P. Brood, mr. F. Kevering-Buisman,e.a., Rijksarchief Drenthe, Assen [Dr], 1980 (blz. 36)
2.Doop-, ondertrouw-, en trouwboek Ruinen, Collectie Xerokopieën DTOB, Drents Archief, van 1709 tot 1764 (vrijdag 21 jun 1720)

Johannes Wesselink
 
in
Genealogie van Jan (Johan) Wesselink.
Genealogie van Melchior Borchart.
Parenteel van Jan (Johan) Wesselink.
Parenteel van Melchior Borchart.
Parenteel van NN Hunigue.
Parenteel van Tyacko Tiddinga.

Johannes (Jans) Wesselink1, geb. te Nieuw Beerta1 op dinsdag 7 mei 19121, o.a. broodloper, later koppelbaas en eigenaar drainagebedrijf, ovl. (95 jaar oud) te Beerta [Gr] op donderdag 10 apr 2008, gecr. te Winschoten [Gr].



Aantekeningen bij Johannes (Jans) Wesselink.

.

Johannes (Jans) Wesselink wordt geboren in Nieuw Beerta op 7 mei 1912, waar hij op 3-jarige leeftijd zijn vader verliest. Na twee jaar hertrouwt zijn moeder en de kinderen krijgen een stiefvader. Voor de kinderen is hij geen goede vader. De oudste broers blijven bij tante Willemtje en oom Geert in Nieuwe Schans wonen. De familie verhuist vervolgens naar Meerland. Jans maakt in zijn jeugd bittere tijden mee. Vaak gaat hij zonder eten naar bed of krijgt hij slechts een koolraap. Soms zijn er mensen die ze wat extra te eten toestoppen als de honger groot is. Als de kinderen tien jaar oud zijn, moeten ze geld verdienen. Jans gaat dan met zijn oudere broer op stap met elk 144 wasknijpers en pas als ze die verkocht hebben, mogen ze thuis komen. Vaak vraagt Jans zich af waarom de een bedelend door het leven moet, terwijl er zoveel mensen zijn die het goed hebben.
Tussen 1922 en 1939 wordt er veel armoede geleden. Na schooltijd gaat Jans bij de buren langs om schillen te halen. Daarvoor krijgt hij dan een boterham met spek. Op 11-jarige leeftijd gaat Jans vaak naar Willem en Stientje Smit in het Meerland om turf te steken en te drogen. Ook maait hij er gras voor de koeien en als dank krijgt hij daarvoor te eten. Bij Geert Smit, de vader van Willem, wordt hij in huis genomen, waar hij behandeld wordt als een eigen kind. Jans wordt er erg christelijk opgevoed, want het zijn Gereformeerde mensen. Jans leert erg veel bij de familie Smit. 's Zondags gaat hij met het gezin naar de kerk in Midwolda en leest Jans 's avonds voor het eten uit de Bijbel. Ook gaat hij naar de catechisatie. Jans vertelt altijd: "Daar ben ik niet dommer van geworden". Voor hem is dit het nieuwe leven.

Jans heeft ook nog op de dorsmachine gewerkt als waterdrager. Daar krijgt hij zijn eerste loon, dat hij doorgeeft aan moeke Antje Smit, die het voor hem in bewaring neemt en die daarvoor nieuwe kleren voor hem koopt. In 1931 werkt Jans bij boer Wouwen in Ekamp, die Jans vertelt dat hij nog een broer Pieter heeft die in Delfzijl woont. Niet lang daarna stapt Jans op de fiets en gaat hij naar Delfzijl om te zoeken. Daar aangekomen komt hij de plaatselijke postbode tegen die hij vraagt of hij misschien een Pieter Wesselink weet te wonen. Zo komt Jans terecht in de Landstraat, waar hij zijn broer Pieter ontmoet die bij de spoorwegen werkt. Hoewel de twee elkaar niet kennen, ontstaat er een hechte band.

Jans is ook jarenlang bakkersknecht geweest bij verschillende bakkers. Circa 1936 komt hij terecht bij bakker Poepjes in Ekamp dat hem als bijnaam 'poepera' meegeeft voor de rest van zijn leven. In die tijd verdient Jans geld bij, door samen met een vriend tijdens de kermis op fietsen te passen bij café Hut. Ze krijgen twee cent per fiets. Dat lijkt niet veel, maar soms hebben ze wel tweehonderd fietsen onder hun hoede.

Eens op een zondag komen daar twee meiden met hun fiets aan de hand uit de Reiderwolderpolder. Een van de twee vrouwen is Fine de Vries en vanaf dat moment zijn ze altijd samen gebleven en op 30 juli 1937 trouwen ze in het gemeentehuis van Finsterwolde. Uit het huwelijk worden twee zoons en twee dochters geboren.
Het gezin heeft in het begin weinig geld en de meubels die ze kopen bij Velo moeten ze met f 2,50 per week afbetalen, wat in die tijd veel geld is geweest. Het beddengoed komt van Meier uit Oostwold. Ondanks de moeilijke tijden slagen ze erin alles op een rijtje te krijgen. In de tijd van Colijn moeten ze echter erg voorzichtig zijn om rond te komen en ze nemen daarom een oude man in huis als kostganger, wat ook weer een paar extra centen oplevert. Dan komt van 1940 tot 1945 de oorlog. Jans moet naar Duitsland om daar te werken, maar daar heeft hij geen kaas van gegeten. Zijn dochter Gekie herinnert zich nog goed dat haar vader naakt in de kelder gaat liggen te roken in de hoop ziek te worden. Als hij wel werkt in Duitsland wordt hij daar te werk gesteld bij Everts in de molen in Bunde, zodat er in het gezin aan meel geen gebrek is. Na de oorlog gaat Jans met oom Jan Groenbroek uit Scheemda op stap naar het Hoogeland om daar werk te zoeken. Het transport bestaat uit een oude Canadese legertruc. Het is inmiddels 1951 geworden als Jans met een paar andere mannen gaat werken in de landbouw. De drainage van de landerijen spreekt hem erg aan. In dezelfde tijd werkt hij ook als ober in de avonduren bij de plaatselijke hotels. In de nog vrije uurtjes zijn Jans en Fine lid van de toneelvereniging, waar ze beiden een rol spelen. In dezelfde periode gaat Jans met Hendrik van der Laan op de fiets naar de Wieringermeerpolder en naar Poppingawier in Friesland, om er te hooien. Ze zijn dan meerdere weken van huis.

Jans is echter steevast van mening dat hij beter een kleine baas kan zijn, dat een grote knecht en zo gebeurt het op een goede dag dan hij koppelbaas wordt. Veel mensen gunnen het Jans niet en hij wordt daarom een duizendpoot genoemd. Jans brengt zelf de loonzakjes rond naar de vrouwen, zodat het geld in het café terecht komt, zoals dat in die tijd nogal veel voorkomt. Dan wordt hij aangenomen door de Grondmij als werkbaas voor het aanleggen van drainage. Als vervoermiddel gebruikt Jans een motor, een DKW met een 125cc motor. Hij heeft al 100.000 km op te teller staan als hij toch maar eens een aanvraag doet voor een rijbewijs… Op een goede dag komt hij in Emmeloord in contact met iemand van de domeinen en heeft hij het geluk dat hem veel werk wordt aangeboden. Ook de watersnoodramp van Zeeland in 1953 brengt veel geld in het laatje omdat alles daar opnieuw gedraineerd moet worden.
Vervolgens ontmoet Jans bonenkoning Heerema. Eerst worden de bonen met de hand geplukt, maar later gebeurt dat machinaal van ´smorgens vroeg tot ´savonds laat. In Gut, Halte en Völlen (Duitsland) worden ook goede zaken gedaan bij het aanleggen van nieuwe buizen in de kassen en ook de Johannes Kerkhoven Polder wordt voor Jans een goede opdrachtgever.
Het wordt 1960 als er hoge druk pompen voor Jans worden aangeschaft bij de firma Boudewijn uit Geldermalsum. De broers Arie en Roelie werken nu ook in het bedrijf mee, net als de echtgenoot van dochter Gekie, Neef Adam. Er worden werken aangenomen van de Heidemij en de Grontmij en in de jaren zeventig is er ook werkvolk bij Smid-Hollander in Hoogkerk. In 1977 wordt Jans 65 jaar (1977) als Jans besluit er mee te stoppen. Het bedrijf wordt overgedragen aan zijn beide zoons Arie en Roelie.
Drie jaar later voelt Jans plotseling een knobbeltje in zijn been. Het blijkt een kwaadaardig gezwel te zijn. Hij wordt geopereerd door dr. Leyen. De chirurg neemt in overweging om het been te amputeren, maar Jans heeft een engeltje op zijn schouder zitten en alles loopt goed af. Jans en Fine verlaten de woning aan de Veenweg om daar plaats te maken voor zoon Arie en schoondochter Sinie. Ze verhuizen zelf naar de Bovenlandenstraat 44, maar daar vertrekken ze al weer snel omdat Jans niet zo goed meer trappen kan lopen. Ze komen dat in de Julianastraat 77 terecht, waar beneden alles is aangepast voor Jans' handicap. Tot slot trekken ze in de nieuwe Tjamme als deze aan de Hoofdstraat in Beerta wordt opgeleverd.

In 2001 overlijdt Fine aan een hartinfarct en moet Jans zich alleen zien te redden. Al snel komt hij terecht in de verzorging. De laatste jaren zijn zowel voor hem als voor de kinderen erg moeilijk en Jans komt onder behandeling van Lentis (v.h. GGZ).
Het hele leven van Jans staat in het teken van gebrokenheid, wat diepe sporen heeft achtergelaten in zijn eigen, maar ook in het leven van zijn kinderen. Dit heeft vaak het gevoel gegeven van verwarring en van verdriet. Desondanks zijn er zaken in zijn leven geweest, waar men dankbaar voor moet zijn en hebben zijn kinderen hem nooit in de steek gelaten. Op donderdagmiddag 10 april 2008 slaapt Jans na een ziekbed van drie weken voorgoed zijn laatste slaap als de torenklok vlakbij vier uur heeft geslagen en de kinderen door de ramen van de Tjamme naar buiten kijken: "Het is goed zo". (Bron: laatste woorden Gekie Wesselink).


  • Vader:
    Arie Albertus Wesselink2,3,4, zn. van Cornelis Albertus Wesselink en Tekelina Buiskool, geb. te Ekamp2,3 op zaterdag 29 mei 18752,3,3, dagloner op zaterdag 1 jul 1899, geboortegetuige (aang.) van zijn zoon Johannes Wesselink op maandag 6 aug 1906, arbeider op vrijdag 16 jul 1909, ovl. (39 jaar oud) te Nieuwe Schans [Ge]4 op zondag 28 feb 19154,4, tr. (resp. 24 en ongeveer 22 jaar oud) te Beerta [Gr]5 op zaterdag 1 jul 18995 (getuigen: Reint Hartenhof, 53 jaar, gemeenteveldwachter en Jelte (?) Dijkstra, 24 jaar, commies ter secretarie, beiden wonend te Onstwedde).
 
  • Moeder:
    Ebeltje Lingbeek, dr. van Pieter Lingbeek en Hilke Witkop, geb. te Oudedijk circa 1877, dienstmeid op zaterdag 28 mei 1898 en op zaterdag 1 jul 1899, ovl. (ongeveer 89 jaar oud) op vrijdag 2 sep 1966, tr. (resp. ongeveer 39 en ongeveer 46 jaar oud) (2) te Midwolda [Gr]6 "Jurjen Alles, 47 jaar wonende te Midwolda, weduwnaar van Jantje Boog, meerderjarige zoon van Jurjen Meinderts Alles en Eva van der Hoek, beiden overleden, en Ebeltje Lingbeek, oud 39 jaar, wonende te Nieuweschans, weduwe van Arie Albertus Wesselink, meerderjarige dochter van Pieter Lingbeek, overleden en Hilke Witkop, wonende in Noord-Amerika, beroep onbekend" op vrijdag 1 sep 19166 (getuigen: Tjabo Heijenga, 32 jaar, gemeentesecretaris, wonende te Midwolda en Jakob Westerling, 61 jaar, gemeenteveldwachter, wonende te Oostwold)6 met Jurjen Alles, zn. van Jurjen Meinderts Alles en Eva van der Hoek, geb. te Betterwird [Fr] (Gem Westdongeradeel) in 1870, dagloner op vrijdag 20 jan 1893, woont te Finsterswolde op vrijdag 20 jan 1893, arbeider op vrijdag 1 sep 1916, landarbeider te Midwolda [Gr] op vrijdag 13 okt 1916, arbeider op vrijdag 14 okt 1921, ovl. (86 jaar oud) vermoedelijk 1956. Uit dit huwelijk 2 dochters.
 

woont Hoofdweg Beerta [Gr], woont Klinkerweg Finsterwolde [Gr] na maandag 30 jul 1934, woont Molenstreek Finsterwolde [Gr], woont Veenweg B285 Beerta [Gr], kopen en wonen Veenweg 167 Beerta [Gr], wonen aan de Bovenlandenstraat Beerta [Gr], woonzorgcentrume De Tjamme, Hoofdweg Beerta [Gr], tr. (resp. 25 en 21 jaar oud) te Finsterwolde [Gr]7 op vrijdag 30 jul 19377 (getuigen: zijn broer Pieter Wesselink, ambtenaar bij de NS, broeder van de bruidedcom, wonende te Delfzil en zijn broer Helmer Wesselink, fabrieksarbeider, broeder van de bruidegom, wonende te Nieuweschans), 50-jarige huwelijksfeest in Hotel "Gemeentehujs" te Beerta. te Beerta [Gr] op donderdag 30 jul 1987, wonen bij hun 50-jarig huwelijk Julianastraat 77, 9686 NM Beerta [Gr] op donderdag 30 jul 1987, viering 55-jarig huwelijksfeest in de Iemekörf te Beerta. op zaterdag 1 aug 1992
met

Roelfina (Fine) de Vries, dr. van Roelf Borgert de Vries en Geertje Nanninga, geb. te Reiderwolderpolder Bij de Reidertille op donderdag 27 jul 1916 ('s middags om 12.00 uur)8, Status10 Bij overlijden wonen Roelfina en Johannes op dit adres, ovl. (84 jaar oud) te Winschoten [Gr] in het St. Lucas ziekenhuis op vrijdag 8 jun 2001 de rouwplechtigheid heeft plaatsgevonden om 12.30 uur in rouwcentrum `Oost Groningen´ aan de Acacialaan 51 in Winschoten, waar de laatste eer kan worden bewezen om 12.15 uur; na de plechtigheid is er gelegenheid tot condoleren geweest10, gecr. te Winschoten [Gr] op woensdag 13 jun 20019.

 



Aantekeningen bij Roelfina (Fine) de Vries.

.

Roelfina (Fine) de Vries, dochter van Roelf Borgert de Vries en Geertje Nanninga, wordt geboren op 27 juli 1916 in het huisje bij de Reidertille in de Reiderwolder Polder, gemeente Finsterwolde. Ze groeit daar op te midden van een gezin met zes meiden, waarvan zij de op één na oudste is, en op de lagere school doorloopt ze te Ganzedijk acht klassen. In 1930 als Fine veertien jaar is geworden, wordt ze uitbesteed voor dag en nacht bij boer Joling in de Stadspolder. Ze werkt daar van 'smorgens vroeg tot 'savonds laat voor een schamel loontje van f 50,- per jaar. Op 18-jarige leeftijd ontmoet zij op de kermis Jans Wesselink en al gauw worden ze een paar. Ze trouwen op 30 juli 1937 in het gemeentehuis van Finsterwolde. Daarbij wordt geen gebruik gemaakt van een auto, maar van de fiets. Ze vestigen zich op de Klinkerweg in Finsterwolde waar op 15 jan. 1938 Geertje Roelfke (Gekie) wordt geboren. Zij wordt genoemd naar haar grootmoeder Geertje Nanninga en haar grootvader Roelf. Anderhalf jaar later, op 24 juli 1939 kondigt zich de eerste zoon Arie Albertus aan. Hij wordt geboren aan de Hoofdweg in Finsterwolde. Na nog een verhuizing naar de Molenstreek, wonen ze vervolgens aan de Veenweg op nummer B285 in Beerta. Ze wonen daar samen in een woning met de familie Roemeling-Jonker-Oosterveld en de grootouders opa en opoe Lingbeek en brengen daar samen een mooie jeugd door.
Het wordt oorlog, maar moeke Wesselink blijft haar best doen om het de beide kinderen naar de zin te maken. Ze wordt lid van toneelvereniging "Nieuw Leven" en daarin heeft ze samen met buurman Roemeling de hoofdrol in de drama's "Jong zijn we maar eenmaal" en "Als de poorten opengaan", evenals in het stuk "Schaduw van het verleden". In die tijd heeft Fine ook een bijnaam: Caro van Eyk. Een jaar na de oorlog, op 22 juni 1946, wordt er een tweede zoon geboren, namelijk Roelf Borgert Wesselink, overduidelijk genoemd naar zijn grootvader. Ze noemen hem Roelie. Bijna negen jaar later, op 28 jan. 1955, komt er een tweede dochter bij, Elsien Johanna, ze wordt Els(je) genoemd. In datzelfde jaar kopen Jans en Fine een huis achter op de Veenweg nr. 167.
Jans wordt een zelfstandige koppelbaas. Fine zorgt voor de huishouding, werkt de telefoontjes af en vertelt de volgende dag wat er zoal moet gebeuren. Als er monteurs langs komen voor een reparatie, staat er ook voor hen een bord klaar. Zij moeten altijd mee-eten. Fine is niets teveel. Koken kan ze immers als de beste. Soms komen ook oom en tante uit Zwolle over en ook zij eten dan altijd mee, onder de stralende blik van Fine.

Fine en Jans hebben samen mooie reizen gemaakt naar Zwitserland en Oostenrijk. Als dit in de latere jaren te vermoeiend wordt, gaan ze met Gekie en haar man mee naar een huisje aan het Sneekermeer. In 1977 verhuizen Jans en Fine naar de Bovenlandenstraat 44 en vervolgens naar de Julianastraat op nummer 77. Op 1 aug 1992 vieren ze met de kinderen en de familie in de Iemekörf te Beerta dat ze 55 jaar zijn getrouwd. Als de nieuwe Tjamme wordt gebouwd, verhuizen ze daar naar een inleunwoning. Dat is eerst wel even wennen, want er is ineens geen tuintje meer en de ramen behoeven niet meer te worden gelapt. Fine maakt ook de geboorte mee van haar kleinkinderen en zelfs van haar achterkleinkinderen. Ze is dol op de kleine Sharon en de tweeling Celine en Arie.
Tegen het einde van 1999 is Fine vaak erg moe. Het gaat allemaal niet zo goed meer en ze krijgt last van benauwdheid. Op de 7 juli 2001, juist op de verjaardag van opoe De Vries, is Fine ingeslapen tengevolge van een hartinfarct in het St. Lucas ziekenhuis van Winschoten en komt er een eind aan een huwelijk van bijna 64 jaar. Fine wordt op woensdag 13 juli gecremeerd in het crematorium 'Oost Groningen' aan de Acasialaan in Winschoten, waar de laatste eer kan worden bewezen om 12.15 uur. Na de plechtigheid is er gelegenheid tot condoleren. Fine is 84 jaar geworden en haar dochter Gekie spreekt bij de plechtigheid de laatste woorden. (Bron: laatste woorden Gekie Wesselink).

.


Uit dit huwelijk 4 kinderen, waaronder:

 naamgeb.plaatsovl.plaatsoudrelatiekinderen
Arie Albertus (Arie)*1939  †2013 Winschoten [Gr] 74



Bronnen:
1.BS Geboorteregister Beerta, RHC GA, Collectie DTB (donderdag 9 mei 1912 akte 45)
2.BS Geboorteregister Finsterwolde, RHC GA (zaterdag 29 mei 1875 akte 42)
3.BS Huwelijksregister Finsterwolde, RHC GA (zaterdag 29 mei 1875 akte 42)
4.BS Overlijdensregister Nieuweschans, BSO NweSch (zondag 28 feb 1915 akte 7)
5.BS Huwelijksregister Beerta, RHC GA (zaterdag 1 jul 1899 akte 25)
6.BS Huwelijksregister Midwolda, RHC GA (vrijdag 1 sep 1916 akte 26)
7.BS Huwelijksregister Finsterwolde, RHC GA (vrijdag 30 jul 1937 akte 24)
8.Huwelijksboekje van de ouders, S531
9.Rouwkaart en advertenties, S534
10.Rouwkaart en advertenties., S533

Dossier:


Johannes Meijer
Johannes Meijer.

tr. none
met

Tetje Hoekstra.

Uit deze relatie een zoon:

 naamgeb.plaatsovl.plaatsoudrelatiekinderen
Andries*1885 Het Bildt    


Johannes Eigenberg
Johannes Eigenberg.

tr. none
met

Aagtje Dijk.

Uit deze relatie een dochter:

 naamgeb.plaatsovl.plaatsoudrelatiekinderen
Cornelia*1878 Tjamsweer [Gr]    


Johannes van Esschoten
Johannes van Esschoten.

tr. none
met

Teuntje Pels.

Uit deze relatie een zoon:

 naamgeb.plaatsovl.plaatsoudrelatiekinderen
Willem Hendrik Pieter*1919 Utrecht [Ut]    


Johannes Holsbergen
Johannes Holsbergen.

tr. none
met

Dina Morak.

Uit deze relatie een zoon:

 naamgeb.plaatsovl.plaatsoudrelatiekinderen
Coenraad*1825 Groningen [Gr]    


Johannes Wind
Johannes Wind.

relatie
met

Antje Utien.

Uit deze relatie een zoon:

 naamgeb.plaatsovl.plaatsoudrelatiekinderen
Gerrit*1860 Sappemeer [Gr]    


Johannes Hulsing
Johannes Hulsing, geb. te Bellingwedde circa 1858.



Bronnen:
1.Burgerlijke stand (Genlias)., S58
2.Huwelijkscontract (Bijgevoegd), S17
3.Burg. Stand (Genlias); Gron. Arch.: Aktenr. 9, gem. Bellingwolde., S307


Johannes Kok
Johannes Kok, geb. te Oude Pekela [Gr] circa 1882.

tr. (resp. ongeveer 23 en ongeveer 20 jaar oud) te Bellingwolde [Gr] op zaterdag 13 mei 1905
met

Metje Jans, dr. van Albert Jans en Harmke Kruize, geb. te Bellingwolde [Gr] circa 1885.


Johannes Berkman
Johannes Berkman.

relatie
met

Anthonia Elizabeth van Rije.

Uit deze relatie een zoon:

 naamgeb.plaatsovl.plaatsoudrelatiekinderen
Anthoni Jodocus*1865 Dordrecht [Zh]    


Johannes Heres
Johannes Heres, geb. te Nieuw Scheemda circa 1832, Bakker1, ovl. (ongeveer 43 jaar oud) te Nieuw Scheemda op woensdag 28 apr 1875.

tr. (resp. ongeveer 33 en ongeveer 32 jaar oud) te Scheemda [Gr] op dinsdag 2 mei 1865
met

Leentje Plat, dr. van Freerk Wessels Plat en Trijntje Boelens, geb. te Finsterwolde [Gr] circa 1833, Dienstmeid1, Winkerliersche1, ovl. (ongeveer 61 jaar oud) te Finsterwolde [Gr] op zaterdag 9 jun 1894.

Uit dit huwelijk 5 kinderen:

 naamgeb.plaatsovl.plaatsoudrelatiekinderen
Trijntje*1866 Eexta [Gr] †1936 Stedum [Gr] 69
Martje*1867 Eexta [Gr] †1888 Finsterwolde [Gr] 21
Fenchiena Jantina*1870 Eexta [Gr] †1870 Eexta [Gr] 0
Alida Harmina*1870 Eexta [Gr] †1870 Eexta [Gr] 0
Johannes Hero*1875 Nieuw Beerta †1888 Finsterwolde [Gr] 13



Bronnen:
1.Geneanet, S31


Johannes van den Brink
Johannes van den Brink, geb. te Arnhem [Ge] op woensdag 17 jun 1914.

tr. (resp. één dag oud en ongeveer 24 jaar oud) te Arnhem [Ge] op woensdag 17 jun 1914
met

Magdalena (Helena) Bosman, dr. van Jacobus Bosman en Anna Helena Bekker, geb. te Arnhem [Ge] in 1890, Koopvrouw, Bezat pension voor Indië gangers in de Langstraat te Arnhem.


Johannes Denekamp
in
Genealogie van Godde Hilling.
Parenteel van Godde Hilling.

Johannes Denekamp, geb. te Nieuweschans [Gr], Agent.

tr. te Winschoten [Gr] op woensdag 4 okt 1893
met

Foskea Woldhoorn (Ook: Wolthoorn), dr. van Tiddo Woldhoorn (Ook: Wolthoorn) en Jantje Hillinga, geb. te Groningen [Gr], Overlijdens aangifte op zaterdag 17 sep 19102, ovl. te Nieuweschans [Gr] op vrijdag 16 sep 1910, tr. (2) met Molen van der Jan. Uit dit huwelijk geen kinderen.


Bronnen:
1.Burgerlijke stand (Genlias): Groninger Archieven, aktenummer 53., S103
2.Burgerlijke stand (Genlias): Groninger Archieven, aktenummer 22., S118
3.Burgerlijke stand (Genlias): Groninger Archieven, aktenummer 44., S98
')}