Genealogie van NazatenDeVries en anderen
Beerendina Wolda
Beerendina Wolda, geb. te Oostwold, Gem. Midwolda op maandag 20 mrt 1893 06:00:00, Groningen [Gr] op donderdag 20 jan 19211, ovl. (74 jaar oud) te Hoogkerk [Gr] op maandag 10 apr 1967.

  • Vader:
    Willem Wolda, zn. van Willem Wolda en Heike Vogt, geb. te Oostwold, Gem. Midwolda op vrijdag 27 nov 1868, ovl. (80 jaar oud) te Oostwold, Gem. Midwolda op zondag 17 jul 1949, begr. te Oostwold, Gem. Midwolda op maandag 18 jul 1949, tr. (resp. 22 en 21 jaar oud) te Oostwold, Gem. Midwolda op vrijdag 23 jan 1891.
 

tr. (27 jaar oud) te Groningen [Gr] op donderdag 20 jan 1921 (getuige: haar broer Geuko Wolda)
met

Anko Belle, Groningen [Gr] op donderdag 20 jan 19211.

Uit dit huwelijk 3 kinderen:

 naamgeb.plaatsovl.plaatsoudrelatiekinderen
J.     
Stijntje M.     
Willem     



Bronnen:
1.Henk Wolda, S558
2.Burgerlijke stand., S579
3.Koos Wolda, S603
4.Genlias., S50


Beerendina Garst
Beerendina Garst.



Bronnen:
1.Koos Wolda, S603


Beerent Hinderks
in
Parenteel van NN Hunigue.
Parenteel van Tyacko Tiddinga.

Beerent Hinderks.



Bronnen:
1.Kerkeboek Beerta, Collectie DTB, Groninger Archieven, Toeg. 124, inv. nr. 29, NH, Nederlands Hervormd, tussen 1671 en 1730
2.(Onder)Trouwboek Groningen, Ondertrouwboek Groningen, Collectie DTB, Toeg. 124, folio 206, inv.nr. 184, n.v.t., n.v.t., Groningen [Gr], van 1776 tot 1783


Beerta Adriana Alting
Beerta Adriana Alting, geb. in 1633, ovl. (ongeveer 46 jaar oud) in 1679.

relatie
met

Tjaart Cerlacius, zn. van Antonie Cerlacius en Wibbina Frix, geb. te Groningen [Gr] in 1628, titel, ovl. (ongeveer 66 jaar oud) te Groningen [Gr] op zaterdag 10 jul 1694.

Uit deze relatie een zoon:

 naamgeb.plaatsovl.plaatsoudrelatiekinderen
Antonie*1656 Groningen [Gr] †1688  31


Beetke Aeylkema van Rasquert
 
in
Parenteel van Ewe Ewesma.

Beetke (Betica) Aeylkema van Rasquert (van Ewsum) (Aylkema to Rasquert), geb. circa 1482, erfvrouwe te Rasquert [Gr], ovl. (ongeveer 72 jaar oud) in 1554.



Aantekeningen bij Beetke Aeylkema van Rasquert (Aylkema to Rasquert).
Beetke Aylkema van Rasquert (ca 1482 - 1554) Is de echtgenote van Wigbolt van Ewsum. Na diens dood beheert zij het bezit van haar echtgenoot en weet dit door een agressief aankoopbeleid belangrijk uit te breiden, waarmee zij de positie van het geslacht van Ewsum in het Vredewold belangrijk versterkt.
Beetke stamt uit het hoofdelingengeslacht van de Aylkema's die een borg bewonen in Rasquert. De oudste vermelding van het geslacht dateert uit 1464. Haar vader, Asinga Aylkema, steunt de aanspraken van Albrecht van Saksen en diens zoons op Stad en Lande.
Beetke is enig kind. Haar geboortejaar is niet bekend, maar zal tussen 1480 en 1485 hebben gelegen. Zij huwt in 1502 Wigbolt van Ewsum, die ook tot het kamp van de Saksen behoort. Door het verzet van de stad Groningen slagen de Saksische hertogen er echter niet in Groningen en de Ommelanden te onderwerpen. Als de stad na het Oost-Friese intermezzo in 1518 Karel van Gelre als landsheer aanneemt, kiezen Wigbolt en Beetke eieren voor hun geld en onderwerpen zij zich aan de Gelderse hertog.
In 1524 sticht Wigbolt de borg Nienoord. Als erkentelijkheid voor zijn onderwerping verleent Karel van Gelre hem daarna het erfelijk grietmanschap over Vredewold. Nienoord wordt de basis voor de turfwinning rond Leek. Het opgang brengen van de vervening is een kostbare aangelegenheid die Wigbolt aan de rand van een bankroet brengt. Na zijn overlijden in 1528 neemt Beetke het heft in handen. In 1537 sterft haar vader, hetgeen voor een flinke financiële impuls zorgt. Door een uitgekiend aankoopbeleid en met de nodige intimidatie weet zij de turfwinnerij tot een redelijk succes te maken.


Beetke van Rasquert.

Beetke krijgt in 1531 van de gezamenlijke buren van Vredewold het erfgrietmanschap opgedragen. De rechtstoel van Vredewold wordt daarmee 'staande'. Haar nakomelingen kunnen zich Heer of Vrouw van Vredewold noemen.
Beetke en Wigbolt hebben drie zonen. De oudste, Johan, krijgt na het overlijden van Beetske in 1554 de borg Ewsum, de tweede, Christofer, krijgt de ouderlijke borg van Beetke in Rasquert, en de jongste, Wigbolt, krijgt Nienoord. Hun dochter, Anna van Ewsum erfvrouwe van Peize, trouwt met Fokko tot Winsum uit het geslacht Ripperda.
Na haar overlijden wordt ter nagedachtenis van haar een klok gegoten met het volgende opschrift: frou beetke va rasweert nagelaten weduwe un frouwe tho eewessum en het jaartal 1555. Deze klok wordt in 1715 door de toenmalige rentmeester van het voormalige klooster Dickninge gekocht voor de Ommerschans. In 1789 is de klok door de broers Joachimus Lunsingh en Wyncko Tonckens naar Huis te Westervelde (de Tonckensborg) gebracht, waar het sinds die tijd dienst doet als bengelklokje.[1].
01. Lonsain, B. Het bengelklokje van Dikninge in: Nieuwe Drentse Volksalmanak 1935, blz. 16 t/m 27.

Een gezin dat over uitzonderlijk veel nog onbekende vernoemingen beschikte en daarom afzonderlijke aandacht verdient, is dat van de in 1502 gehuwde Wigbolt van Ewsum en Beetke to Rasquert. Van hen zijn acht kinderen bekend, van wie Onne en Gele genoemd zullen zijn naar de grootouders van vaderskant, die op het moment van geboorte van deze twee kinderen al overleden waren. De zoon Hidde was genoemd naar zijn in 1494 overleden oom, terwijl Wigbolt dezelfde naam als zijn vader kreeg. De namen van de grootouders van moederszijde, Asinga to Rasquert en Biwe in den Ham, die beiden de geboorte van hun kleinkinderen beleefd zullen hebben, treffen we niet aan; zij werden pas na hun dood in de volgende generatie vernoemd. Namelijk in de personen van Asinga Ripperda, zoon van Anna van Ewsum, en Biwe Onsta, dochter van Gele van Ewsum.

Van de overige vier kinderen komen de voornamen schijnbaar uit het niets: Johan, Christoffer, Clara en Anna. De namen Clara en Anna treffen we overigens ook onder de kinderen van Wigbolts zuster Ewe aan, en veel eerder nog vinden we een Clara Onsta († ca. 1440), een volle nicht van Wigbolts grootmoeder Menneke Ewesma. Voor een Johan moeten we nog verder terug in de tijd: een broer van Wigbolts betovergrootmoeder Ewert Onsta (en tevens van Beetkes betovergrootmoeder Bauwe Onsta) droeg die naam, maar het is natuurlijk niet geheel zeker dat Johan van Ewsum aan deze wel zeer verre verwant zijn naam ontleende.

Nu was de familie Van Ewsum meer dan alle andere Ommelander adellijke geslachten internationaal georiënteerd en politiek actief. Het is daardoor mogelijk dat de namen ontleend zijn aan vorsten of andere adellijke personen uit de kringen rond de hertogen van Saksen die een of meer van deze kinderen ten doop hieven. Het is echter evengoed mogelijk dat de kinderen naar de respectieve heiligen genoemd waren, die alle vier in de late Middeleeuwen grote populariteit genoten. Van de heilige Christoffel is verder een relatie tot de Van Ewsums bekend. Zij bezaten de collatie van het aan deze heilige gewijde altaar te Loppersum (M. Hartgerink-Koomans, Het geslacht Ewsum (Groningen/Batavia 1938) 33-35.). Hun voorvader Onno Onsta voerde hem in de 14de eeuw zelfs op zijn zegel (R.H. Alma, ‘De vroegste ontwikkeling van de Groninger heraldiek’, Jaarboek van het Centraal Bureau voor Genealogie 54 (2000) 5-45, ald. 16 (met afbeelding), zodat het niet uitgesloten is dat het hier een speciaal met de familie verbonden heilige betreft.

tr. (resp. ongeveer 20 en ongeveer 28 jaar oud) in 1502
met

Wigbold I (van Ewsum van Middelstum en Nienoord), zn. van Onno van Ewsum en Gela Manninga, geb. in 1474, heer borg 'Ewsum', Middelstum [Gr] te Middelstum [Gr], heer borg 'Nienoord', Leek [Gr] te Nienoord, hij bezit Nienoord van 1520 tot 1528, ovl. (ongeveer 54 jaar oud) in 1528.

 



Aantekeningen bij Wigbold I (van Ewsum van Middelstum en Nienoord).

De borg Nienoord.
Nienoord is momenteel een landgoed in Leek, dat vooral bekend is van de b org Nienoord. Verder zijn het Nationaal Rijtuigmuseum, het Zwemkasteel, een camping en het Familiepark Nienoord op het landgoed gevestigd.
De oorspronkelijke borg is gebouwd in 1525 door de familie Van Ewsum die afkomstig was uit het Oord bij Middelstum. De naam oord duidt op eiland, namelijk het land dat tussen het Startenhuistermaar en het Hogepandsterma ar is gelegen. De streek heet nu Oldenoord. De borg Nienoord werd vanaf 1 693 bewoond door de graven Von Inn- und Knyphausen. Georg Wilhelm von In n- und Knyphausen was namelijk getrouwd met Anna van Ewsum en de borg we rd nu eigendom van zijn familie.
In 1850 is de borg geheel verbrand. Vanaf 1884 was Nienoord eigendom van de familie Van Panhuys, en zij gaven in 1886 opdracht de borg te herbouw en in art nouveau en neoclassicistische stijl. Alleen de toegangspoort u it 1708 herinnert nog aan de vroegere glorie.
Op 6 november 1907 raakte de koets waarin de familie Van Panhuys zat te w ater. Jonkheer Johan was met echtgenote, zoon en schoondochter onderweg n aar Groningen, zij verdronken allen in het Hoendiep bij Hoogkerk.
De borg herbergt tegenwoordig het Nationaal Rijtuigmuseum. Een andere bez ienswaardigheid is de schelpengrot die zich bevindt in een gebouw in de r ozentuin.
De jonkers van Nienoord bezaten een groot deel van het veen ten zuiden v an Leek. Een belangrijk bezit in de tijd van de grote ontginningen — tu rf was veel waard. Het gebied staat daarom bekend als het Nienoorterveen. De naam Jonkersvaart herinnert aan de zeggenschap van de heren van Nie noord.

Ewsum.
Wigbold erft de borg Ewsum van zijn vader Onno en in 1494 wordt de borg d oor de Groningers vernield.
In 1515 komt het tot een openlijke breuk tussen George van Saksen en gra af Edzard van Emden. De broers Ewsum kiezen de kant van George. Na de inn ame van Appingedam worden zij door George tot ridder geslagen. George do et zijn rechten over aan Karel de vijfde, ook dan blijven de broers aan B ourgondische kant. Zij huldigen Karel van Gelre niet als heer, maar wijk en uit naar Hasselt, waar vooral Relof de Geldersen bestrijdt. Van Wigbo ld horen we in die tijd niet zoveel. Hij wordt in 1515 door George van Sa ksen officieel van zijn eed van trouw ontslagen en in 1520 ook door Kar el V. Daarna mag hij van Karel van Gelre naar de Ommelanden terugkeren, w aar hij zich wijdt aan de opbouw van Nienoord en de vestiging van zijn po sitie in Vredewold. Hij sterft in 1528. Zijn politiek wordt voortgezet do or zijn weduwe Beetke en hun vijf zonen, Onno, Johan, Hidde, Christoffel en Wigbold. Ook nu komt het niet onmiddellijk tot een boedelscheiding. Be etke blijft op Nienoord wo-nen en Ewsum schijnt ook door haar zonen niet bewoond te zijn. Er is tenminste sprake van huisbewaarders. Onno, zoon v an Relof, sterft in 1537 zonder wettige nakomelingen. Dus komen Ewsum, Me nsinge, Nienoord en Raskwerd, afkomstig van Beetke, aan de kinderen van de in 1528 gestorven Wigbold. Kort voor en na de dood van Beetke in 1554 komt het eindelijk tot boedelscheidingen waarbij Johan Ewsum en Mensing e, Christoffel Raskwerd en Wigbold Nienoord verkrijgt. Onno en Hidde zijn dan al gestorven.


't Huis Nyenoort tot Midwolde, op de kaart van Theodorus Beckering (1712-1790) in 1781.
Het onderschrift luidt: 'de Erven van de Heer W. Baron van In en Kniphuisen'.

Uit dit huwelijk 9 kinderen:

 naamgeb.plaatsovl.plaatsoudrelatiekinderen
Anna*1510  †1555  45
Onno  †1537   
Wigbolt II*1521 Leek, Nienoord †1584 Oterdum [Gr] 63
Hidde  †1546   
Johan  †1570   
Gela  †1574   
Clara  †1583   
Christoffel Baltharsz*1605     
Clara  †1581   


Dossier:


Gerhard van Vienne
Gerhard van Vienne.



Bronnen:
1.Genealogie van Bernd Josef Jansen, BJ Jansen


Bego van Parijs
Bego van Parijs, geb. circa 758, hofheer van Ludewijk de Vrome, stichter van het Klooster St. Maur-des-Fossés te Parijs, graaf te Parijs in 814, ovl. (ongeveer 58 jaar oud) op zondag 28 okt 816.


Aantekeningen bij Bego van Parijs.
Bego van Toulouse (-816) was een zoon van graaf Gerard I van Parijs en v an Rotrudis, een dochter van Karel Martel. Hij werd graaf van Toulouse, h ertog van Septimanië en markgraaf van de Spaanse Mark, na het aftreden v an Willem van Gellone in 806. Bego huwde met Alpeidis, een natuurlijke do chter van Lodewijk de Vrome, en werd vader van:.
• Luethard I, graaf van Parijs.
• Eberhard.
• Suzanna.

tr. (1)
met

Nn 1, ovl. voor 8061,1.

Uit dit huwelijk een dochter:

 naamgeb.plaatsovl.plaatsoudrelatiekinderen
Susanna*800     

tr. (resp. ongeveer 48 en ongeveer 11 jaar oud) (2) in 806
met

Alpais (Elfide) (Adelais) Der Franken1 (de Grote), dr. van Lodewijk I de Vrome (van Frankrijk) en NN Nn, geb. in 7951 (circa 773)1, Reims Klooster St. Piére-Le-Bas1, ovl. (ongeveer 57 jaar oud) te Reims1 (te Italië) op vrijdag 23 jul 8521 (aug 774)1, begr. te Reims (te Metz) Abdij Saint-Arnoul1.

Uit dit huwelijk 2 kinderen:

 naamgeb.plaatsovl.plaatsoudrelatiekinderen
Léuthard*810     
Eberhard     



Bronnen:
1.Genealogie van Bernd Josef Jansen, BJ Jansen


Bele Potters
Bele Potters.

relatie
met

NN Mensema, zn. van Eysso Mensema en NN Beninga, ovl. in 1506.

Uit deze relatie een dochter:

 naamgeb.plaatsovl.plaatsoudrelatiekinderen
Eysso*1500  †1545  45


Bele Manninga Tot Dijksterhuis
in
Parenteel van Johan Rengers.
Parenteel van Rypert Ripperda.

Bele Manninga (Beele) Tot Dijksterhuis (Manningha).

tr. in 1639
met

Gerhard Horenken, zn. van Gereard Horenken en Bele Tho Nansum.

Uit dit huwelijk een dochter:

 naamgeb.plaatsovl.plaatsoudrelatiekinderen
Sibilla*1641  †1678  37


Belia Neeltje van Bruggen
in
Genealogie van Godde Hilling.
Parenteel van Godde Hilling.

Belia Neeltje van Bruggen, geb. te Rotterdam [Zh] op donderdag 28 nov 1929.

tr. (resp. 25 en 41 jaar oud) te Willemstad (N.a.) op donderdag 10 feb 1955
met

Sebo Eggo Hillenga1, zn. van Pieter Hillenga en Elisabeth Dieterman, geb. te Beerta [Gr]1 op donderdag 25 dec 19131, ovl. (83 jaar oud) te Zoetermeer [Zh] op dinsdag 6 mei 1997.


Bronnen:
1.BS Geboorteregister Beerta, RHC GA, Collectie DTB (zaterdag 27 dec 1913 akte 127)


Benjamin Lameijer
in
Genealogie van Godde Hilling.
Parenteel van Godde Hilling.

Benjamin Lameijer1, geb. te Finsterwolde [Gr] in 18701,1, dagloner.

tr. (resp. ongeveer 28 en ongeveer 23 jaar oud) te Finsterwolde [Gr] op vrijdag 20 mei 1898
met

Sara Hillinga, dr. van Harm Hillinga en Martjen Houtman, geb. te Meerland circa 18751, Dienstmeid, ovl. (ongeveer 24 jaar oud) te Ekamp Finsterwolde1 op donderdag 16 nov 18991.


Bronnen:
1.BS Overlijdensregister Finsterwolde, RHC GA (donderdag 16 nov 1899 akte 56)
2.Genlias, Burgerlijke stand, S57


Suavegotta van Bourgondië
Suavegotta van Bourgondië1, geb. circa 5901.

tr.
met

Theuderich I Ook: Therry I (Fr.) en Theuderich (D) der Franken2,1, zn. van Clovis I (Chlodovech) en Nn, geb. circa 4852,2,2,
Koning van Austrasië te Reims van 511 tot 533,
B.J. Jansen noemt hem hier koning der Franken van 511 tot 534. De plaats Reims wordt daarbij niet genoemd.
Ovl. (Ongeveer 48 jaar oud) circa 5332,2, tr. (1) met Nn 1. Uit dit huwelijk een zoon.


Aantekeningen bij Theuderich I der Franken.
Theuderik I (in het Frans Thierry I), was een Frankische koning. Hij werd rond 485 geboren en was tussen 511 en 533 koning van Austrasië, het oostelijke deel van het Frankische rijk, dat grotendeels door zijn vader Clovis was veroverd. Na diens dood in 511 werd zijn koninkrijk verdeeld onder zijn vier zonen. Theuderik was de oudste zoon van Clovis.
*.
Al in 508 leidde hij in opdracht van zijn vader een veldtocht in Auvergne. Na zijn vaders dood kreeg Theuderik I Austrasië toegewezen. Als residentie koos hij Reims. Hij probeerde zijn rijk uit te breiden in oostelijke richting (Germanië). In 531 leidde hij samen met zijn broer Chlotarius I een veldtocht in en tegen Thüringen. Hij veroverde grote gebieden tussen de Elbe en de Main.
In 533 werd hij door koning Herminafrid van Thüringen uitgenodigd voor een bezoek aan Zülpich. Bij dit bezoek werd hij echter van de stadsmuur geworpen en overleed. Zijn zoon Theudebert I volgde hem op als koning van Austrasië.


Bronnen:
1.Genealogie van Bernd Josef Jansen, BJ Jansen
2.Afgeschermd, Wikipedia


Benjamin Jans Visscher
Benjamin Jans Visscher, geb. te Finsterwolde [Gr] circa 1773. Bij overlijden nalatende 5 kinderen, Visscher1, ovl. (ongeveer 80 jaar oud) te Finsterwode op zondag 9 jan 1853.

relatie
met

Trienje Jans Vischer, dr. van Jan Jans Vischer en Hillegje Jannes, geb. te Finsterwolde [Gr] circa 1780. Bij overlijden nalatende 7 kinderen, Visschersvrouw, ovl. (ongeveer 56 jaar oud) te Finsterwolde [Gr] op donderdag 31 mrt 1836.


Bronnen:
1.Geneanet, S31


Bennecke Bauckens
in
Genealogie van NN Hunigue.
Parenteel van NN Hunigue.
Parenteel van Tyacko Tiddinga.

Bennecke Hilbrants Bauckens, geb. circa 15861, ovl. (minstens 52 jaar oud) tussen donderdag 12 aug 1638 en 16451.

tr. (resp. ongeveer 20 en ongeveer 23 jaar oud) circa 1606
met

Aylcko Eppens Huninga van Oostwold, zn. van Eppo Aylckens Huninga van Oostwold en Etke (Etta, Ettien) Johans Engelkens, geb. circa 1583, kerkvoogd te Woldendorp [Gr], richter te Westerwolde in 1618, ambtman van Klei-Oldambt te Termunten [Gr] van 1623 tot 1641, neemt de eed af in de kerk te Termunten [Gr] in 1623, ovl. (ongeveer 58 jaar oud) op maandag 16 sep 1641.

 



Aantekeningen bij Aylcko Eppens Huninga van Oostwold.


Grafsteen van Aylcko Eppens Hunninga te Woldendorp.


Aantekeningen bij Aylcko Eppens Huninga van Oostwold en Bennecke Hilbrants Bauckens

Beerta: Fol. 50a - 11 november 1620: Iggo Iggens voor Hille, zijn vrouw, verkoopt aan Tako Baukens en Aeltjen Grawens (ehel.), tevens Aeilcko Eppens Huninga en Benne Bauckens (ehel.) 2 deimt 49 3/4 roeden gelegen in der Schemptetuschen dat nije gegravene diep ende Ee so Gerdt Derckes in der Schembda teghenwordich gebruiket zoals geërfd van hun bestevader Luwert Sebes. Getuigen: Johan Kuper (tekent echter als: Jan Feckens) en Phebo Nomnes.
Beerta: Fol.21 - 22 juli 1639: Jan Eltiens en Tette (ehel.), in Woldendorperhamrik, dragen over aan Eppo Haeijensen Geertjen (ehel.) de brief van de e.e. Aeilke Huninga van Oostwold, Ambtman in het Klei-Oldambt dd. 3 mei 1638: Getuigen: Jurjen Vijt en Edsert Henrijcx.
Aylcko en Benne hebben 7 children (DNL 97:235-236 (1980)): Eisso, Hemmo, Eppo, Tetien, Luwert, Etjen en Menso [Aylckes Huninga]

Uit dit huwelijk 7 kinderen:

 naamgeb.plaatsovl.plaatsoudrelatiekinderen
Menso Aylckens*1607  †1653  46
Eisso Aylckens*1610     
Hemmo Aylce(n)s  †1647   
Eppo Aylcjens  †1645   
Tetien (Tetje) Aylckens     
Luwert Aylckens  †1661   
Etjen (Etje) Aylckens     



Bronnen:
1.De Nederlandse Leeuw (O.D.J.Roemeling); 97:234 (1980, S692


Benneke Huninga
in
Genealogie van NN Hunigue.
Parenteel van NN Hunigue.
Parenteel van Tyacko Tiddinga.

Benneke Tiddes Huninga, ovl. na zaterdag 26 dec 1693.

  • Vader:
    Menso Aylckens Huninga, zn. van Aylcko Eppens Huninga van Oostwold en Bennecke Hilbrants Bauckens, geb. circa 1607, redger, student te Groningen [Gr] op zaterdag 26 aug 1628, convooimeester in Limburg, later in Delfzijl, ovl. (minstens 46 jaar oud) na vrijdag 24 jan 1653, otr. te Groningen [Gr]1 op woensdag 16 mrt 16391,1, tr. (minstens 32 jaar oud) te Groningen [Gr] na woensdag 16 mrt 1639.
 

relatie
met

Nicolaas Graffwegh, ovl. voor zaterdag 26 dec 1693.


Bronnen:
1.BSOn Ondertrouwboek Groningen, Collectie DTB, Groninger Archieven, van 1639 tot 1640 (donderdag 16 mrt 1939)


Benno Nn
Benno Nn.

relatie
met

NN Phebens.

Uit deze relatie een zoon:

 naamgeb.plaatsovl.plaatsoudrelatiekinderen
Ubeko*1530  †1597  67


Benno Ubens
Benno Ubens.


Benno Sebes Huninga
in
Genealogie van NN Hunigue.
Parenteel van NN Hunigue.
Parenteel van Tyacko Tiddinga.

Benno Sebes Huninga, ovl. na donderdag 23 jan 1631.

tr. (1) te Meeden [Gr] circa donderdag 12 jul 1612
met

Theda Ockens.

tr. (2) te Westerlee [Gr] circa zondag 25 mrt 1629
met

Gepko Johans, dr. van NN Nn en Sybo Berents.


Benno Ubekens Bennes
Benno Ubekens Bennes, geb. circa 1550, ovl. (hoogstens 54 jaar oud) voor zaterdag 24 jan 1604, begr. te Midwolda [Gr] op zaterdag 24 jan 1604.

relatie
met

Hemme Tyackens, dr. van Tyacko Eppens.


Bronnen:
1.Menne GLAS - NGV-Bbs, S633


Beno Wiebrands
Beno Wiebrands, geb. te Oudedijk, Gem. Beerta circa 1876, Dagloner.

tr. (resp. ongeveer 13 en 20 jaar oud) te Nieuweschans [Gr] op zaterdag 28 dec 1889
met

Geessien Hulsing, dr. van Berend Hulsing en Elsien Hemmen, geb. te Bellingwolde [Gr] op donderdag 2 dec 1869, Overlijdens aangifte op maandag 12 nov 19452, ovl. (75 jaar oud) te Nieuweschans [Gr] op maandag 12 nov 19452.

Uit dit huwelijk 9 kinderen:

 naamgeb.plaatsovl.plaatsoudrelatiekinderen
Antje     
Grietje*1891 Nieuweschans [Gr] †1971 Bellingwolde [Gr] 80
Wubbo*1893 Nieuweschans [Gr]    
Berend*1895 Nieuweschans [Gr] †1917 Amsterdam [Nh] 22
Mientje*1899 Nieuweschans [Gr] †1941 Winschoten [Gr] 42
Melchert*1899 Nieuweschans [Gr] †1986 Winschoten [Gr] 87
Geert*1901 Winschoten [Gr] †1902 Nieuw Beerta 1
Geert*1903 Nieuweschans [Gr] †1983 Winschoten [Gr] 79
Elsien*1907 Nieuweschans [Gr] †1990 Vlagtwedde [Gr] 83



Bronnen:
1.Burg. Stand (Genlias); Gron. Arch.: Aktenr. 13, gem. Nieuweschans., S319
2.Burg. Stand (Genlias); Gron. Arch.: Aktenr. 26, gem. Nieuweschans., S315
')}